Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ο νέος ρόλος των επιμελητηρίων

Νέο ρόλο διεκδικούν τα επιμελητήρια. Θέλουν να υποκαταστήσουν δημόσιες υπηρεσίες και να εκδίδουν άμεσα και αυθημερόν άδειες λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων, να πιστοποιούν επαγγέλματα να ιδρύσουν ακόμη και ακαδημία επιχειρηματικότητας.
Πρόκειται για δραστηριότητες που δεν ανήκουν στη... σφαίρα της φαντασίας, αλλά για πραγματικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα αντίστοιχα επιμελητήρια της Ε.Ε. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), θα έχει στο τέλος του Φεβρουαρίου έτοιμη νομοθετική πρόταση που θα καταθέσει στην κυβέρνηση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του επιμελητηριακού θεσμού.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία από την 1η Ιανουαρίου του 2015 παύει να είναι υποχρεωτική η εγγραφή των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο ρόλο των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Τα οποία ως γνωστό αποτελούν το θεσμοθετημένο σύμβουλο της πολιτείας σε ζητήματα επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: