Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΕΒ:Πλήγμα για τις συνεπείς επιχειρήσεις ο αθέμιτος ανταγωνισμός

Η αδυναμία και η ανεπάρκεια του κράτους να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή οδηγεί σε συνεχείς ρυθμίσεις. Οι ασυνεπείς βρίσκονται έτσι σε πλεονεκτικότερη θέση απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη σε βάρος των επιχειρηματιών, οι οποίοι φροντίζουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους εξοικονομώντας χρήματα για να πληρώνουν εγκαίρως στο κράτος ασφαλιστικές εισφορές, φόρους, έκτακτες εισφορές και «χαράτσια».
Την ίδια ώρα, παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις προκαλούν εθισμό στην ασυνέπεια. Επιχειρηματίες γνωρίζοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν αφήνουν απλήρωτους φόρους και εισφορές περιμένοντας την επόμενη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για να ενταχθούν και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με ευκολίες πληρωμής και εκπτώσεις ή ακόμη και διαγραφή προσαυξήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ έθεσε χθες «βέτο» στην κυβέρνηση για τις αλλεπάλληλες χαριστικές ρυθμίσεις χρεών για τους... ασυνεπείς, όσους δηλαδή, δεν πληρώνουν τις εισφορές και τους φόρους ζητώντας να μπει ένα «μέτρο» στις συνεχείς «τακτοποιήσεις» και το κράτος να αρχίσει να επιβραβεύει με εκπτώσεις - μειώσεις εισφορών τις συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: