Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

η Eurobank Research θεωρεί επιτακτική την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος

Επιτακτική θεωρεί η Eurobank Research την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για την αποφυγή λήψης και νέων μέτρων, επισημαίνοντας στο τελευταίο τεύχος της έκδοσης «7 Ημέρες Οικονομία» ότι "η επίτευξη των στόχων για τα έσοδα του 2013 απαιτεί την γρήγορη αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος μέσω της υλοποίησης των αντίστοιχων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".
Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την 1η και 2η Αναθεώρηση του 2ου Προγράμματος Σταθεροποίησης της Ελληνικής Οικονομίας τα έσοδα του Προϋπολογισμού για το 2013 αναμένονται στα €79,1 δισ. μειωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα του 2012 κατά -6,9% σε ετήσια βάση. Τα αντίστοιχα έσοδα για το 2014 αναμένονται στα €79,1 δις, επισημαίνεται στην ανάλυση της τράπεζας.
Όπως σημειώνεται, για την επίτευξη των παραπάνω στόχων η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη περίοδο πέρα από τα μέτρα για την αύξηση των εσόδων που αποφασίστηκαν στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-16 (αναμόρφωση φορολογίας εισοδήματος, κατάργηση φοροαπαλλαγών για ελεύθερους επαγγελματίες, αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αγροτών, κτλ.) συνολικού ύψους €3,8 δισ. (ή 2,0% του ΑΕΠ) θα πρέπει να εντατικοποιήσει την εφαρμογή μιας σειράς από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον τομέα των δημοσίων εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: